Virágajándékozási szokások

Virágajándékozási szokásokA virág készítés, ajándékozás hosszú idő óta hozzátartozik az emberek mindennapjaihoz. Cikkünkben a virág készítési, ajándékozási szokásokat fogjuk bemutatni.

A virágajándékozást elsősorban az alkalmak határozzák meg. Természetesen nem feltétlenül van szükség konkrét alkalomra ahhoz, hogy virágot ajándékozzunk. Ilyen lehet egy születésnap, névnap, anyák napja, nőnap, Valentin-nap, ballagás, keresztelő, valamint egy temetés is. Nem mindegy azonban, hogy melyik alkalomra milyen virágot ajándékozunk, ugyanis az egyes virág típusok különböző jelentéssel bírnak.

Amivel szinte mindenki tisztában van, hogy a vörös rózsa a szerelmet jelképezi, hasonlóan a piros szegfűhöz. Ezeket nem illik semmilyen hivatalos alkalomra, megjelenésre vinni.

A gyászhoz tartozik a liliom, krizantém és az őszirózsa. Ezeket más helyeken is alkalmazzák azért, de alapvetően a temetések hozzátartozói.

A tavaszi virágokat általában nem tartják hivatalos alkalomra megfelelő ajándéknak, ezért hivatalos, üzleti alkalmakkor ezek ajándékozását kerüljük, ha nem akarunk egyből rossz benyomással indítani egy munkahelyi, hivatalos találkozón.

Vegyes színű csokroknál kerüljük az egymástól elütő színeket. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor érdemes a virágbolt eladóját megkérdezni, hogy az ötletünk szerinte megfelelő lesz-e, illenek-e egymáshoz a kiválasztott virágok.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória