Mire jó egy párátlanító készülék?

Mire jó egy párátlanító készülék?Ahogy a neve is mutatja, a párátlanító egy olyan készülék, melynek a feladata, hogy valamilyen módon csökkentse a levegő páratartalmát. Általában elektromos párátlanítót használunk, amelynek a működése során a következő történik: beszívja a készülék a helyiség párás levegőjét, lehűti azt olyan hőmérsékletre, amelyek a pára lecsapódik a levegőből, a párátlanított levegő pedig szűrés után visszakerül a helyiségbe. Mutatunk néhány olyan helyzetet, amikor a párátlanító készülék nagy segítségünkre van.

Nagyon gyakran van szükség párátlanító berendezésre régi házakban, épületekben, ilyen helyeken ugyanis gyakori probléma a falak nedvesedése, ami a levegő minőségében is érezteti hatását. Ha nagy a probléma, akkor egy párátlanító nem is biztos, hogy elegendő, de mindenképpen hasznos.

Nem csak a nedves falakkal lehet probléma ilyen esetben, hanem a levegő szagával is. Biztos mindenki volt már olyan helyiségben, ahol nedves, dohos volt a levegő. A párátlanító segít ezt megszüntetni.

A párátlanítás közben történő szűrésnek köszönhetően a levegő minősége is javul, a minőségi párátlanítók ugyanis kiszűrik a levegőben található baktériumokat, szennyeződéseket. Emiatt használata különösen ajánlott azok számára, akiknek valamilyen egészségügyi okból kifolyólag a lehető legtisztább levegőre van szükségük. Ilyen helyzetekben gyakran nem csak hordozható készülékeket használnak, hanem akár nagyobb teljesítményű, fix párátlanítót is szoktak beszerelni és alkalmazni.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória