Megéri anyagilag a lézeres szemműtét?

Megéri anyagilag a lézeres szemműtét?Egyre jobban elterjed, egyre többen választják a lézeres látásjavítást látásproblémáik megoldására. Az egyik fő érve a szemműtétek ellen az áruk szokott lenni, ugyanis egy összegben (vagy akár részletekben 1-2 év alatt) is sokkal magasabb a lézeres látásjavítás ára, mint a kontaktlencse, vagy főleg a szemüveg költségei egyszerre. De vajon megéri a szemműtét magasabb ára?

Az egyes látásjavító kezeléseket végző klinikák honlapján találhatunk kalkulátorokat, számlálókat, melyek kiszámolják nekünk a megtérülési időt a szemüvegre, kontaktlencsére költött összegek alapján. Nem szükséges azonban egy kalkulátor ehhez, saját magunk is ki tudjuk számolni. Egy szemüveg általában 20-30 ezer forintnál kezdődik, és sokak szeretnek kettőt tartani a biztonság kedvéért. Ha még kontaktlencsét is viselünk, az havonta akár 10-15 ezer forintot is jelenthet. Könnyen kiszámolható, hogy ilyen árak mellett néhány év alatt sokan elköltik így is a szemműtét árát.

A konkrét költségek mellett érdemes végiggondolni még azt is, hogy mit nyerünk egy szemműtéttel. Először is életre szóló megoldást jelent, nem kell többet szemüvegre, kontaktlencsére költenünk később sem, a megtérülési időszak után „ingyen” élvezhetjük az előnyöket.

Elfelejthetjük a kellemetlenségeket is. A szemüveg viselése számos sportot, tevékenységet kizár az életünkből. Kontaktlencsével már jóval több tevékenység élvezhető, azonban a lencsék egy új problémát vetnek fel, a fertőzésveszélyt. Figyelni kell arra, hogy csak tiszta kézzel vegyük ki és tegyük be a lencséket, ami a mindennapok során problémás lehet.

Bejegyzés adatai

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória