A céges partnerek, üzlettársak ellenőrzése

A céges partnerek, üzlettársak ellenőrzéseA cégvezetés, a céges ügyek egyik velejárója, hogy olyan új vállalkozásokkal is kapcsolatba kerülünk, melyeket még nem ismerünk, melyekről nem tudunk semmit. Ilyenkor amit tenni tudunk, hogy leellenőrizzük a partner adatait, vállalkozását.

Társas vállalkozások ellenőrzése

Társas vállalkozások (nem egyéni vállalkozások) ellenőrzésére a legegyszerűbb megoldás a cégkivonat igénylése. A cégkivonat tartalmaz minden olyan adatot a vállalkozásokról, amely a cégjegyzékben jelenleg megtalálható. Ilyenek a cég általános információi, a bejegyzés dátuma, a cégforma, a képviseletre jogosultak adatai és képviseleti módjaik, a cég statisztikai számjele és pénzforgalmi jelzőszáma. Ezek segítségével betekintést nyerhetünk a vállalkozás jelenjébe.

Ha a múltra is kíváncsiak vagyunk, akkor cégmásolatot igényeljünk, ugyanis a cégmásolat minden olyan információt tartalmaz, ami a cégjegyzékben valaha szerepelt, de törölve lett.

Arra figyeljünk oda, hogy ne az ingyenes változatot válasszuk, hanem fizessük ki a hiteles cégkivonatért a pár ezer forintot.

Egyéni vállalkozások ellenőrzése

Az egyéni vállalkozásoknak külön adatbázisa van, ez pedig az egyéni vállalkozók nyilvántartása. Ez szerencsére online működik, szükségünk lesz hozzá az egyéni vállalkozó adószámára vagy nyilvántartási számára. A cégkivonathoz hasonlóan itt megtalálhatók a tevékenységekkel, székhellyel, telephellyel kapcsolatos információk, így átfogó képet kaphatunk egy egyéni vállalkozásról.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória