Az árnyékliliom a kert egyik ékköve

Az árnyékliliom a kert egyik ékköveKertünk díszítésére rengeteg lehetőségünk van. Legtöbben virágokkal, növényekkel szokták feldobni udvarukat, melyek közül az egyik népszerű választás az árnyékliliom. Az árnyékliliom virága fehér színű, a levelei viszont általában jellegzetesen kékes zöld színűek, ezek adják meg a virág összképét.

A növényt a levél színe alapján csoportosíthatjuk, zöld vagy kék színű árnyékliliom fajták a legelterjedtebbek, de ritkábban egyéb színekkel, pl. fehérrel vagy sárgával is találkozhatunk. Mindegyik fajtára jellemző lándzsa vagy tojás alakú levélzet.

Mivel az árnyékliliom kis fényigénnyel rendelkezik, ezért ajánlott az árnyékosabb területekre ültetni ezeket a növényeket. Nem csak az árnyékos területet kedveli nagyon a növény, hanem az ezzel járó nyirkos, párás környezetet is. Ha mégis napos részre ültetjük a növényt, akkor ügyelni kell arra, hogy mindig nedves talaj legyen alatta. Öntözéskor pedig a talajt öntözzük, ne a növény leveleit. Ezen kívül sok odafigyelést nem igényelnek, ha a minimális követelményeket betartjuk, akkor hosszú éveken át élvezhetjük őket.

Ahhoz, hogy élvezni tudjuk az árnyékliliomot, egy dologra még szükség van, ez pedig a megfelelő védekezés a csigák ellen. A csigás a növénynek a leveleit támadják meg, amik pont a legfontosabb részei a megjelenésének. A csigák távol tartását meg kell tehát oldanunk. Ebben segítségünkre lehetnek a fizikai akadályok vagy az olyan házi praktikák, mint a citrom vagy a sör alkalmazása az elriasztáshoz.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória