Lakások, házak belső tereinek modellezése

Lakások, házak belső tereinek modellezéseNéhány évvel, évtizeddel ezelőtt az épületek tervezési fázisában alaprajzok és metszetek készültek csak, valamint egyszerűbb látványtervek. Manapság azonban már sokkal egyszerűbb belső látványterveket készíteni, köszönhetően a különböző tervezői programoknak. Nagyobb projektek során ma már lakások, házak belső tereit is megtervezik, modellezik, mielőtt a kivitelezésnek nekilátnának.

A belső tervezés során gyakorlatilag egy olyan 3 dimenziós tervet készítenek, amely „bejárható”, az eredmény tehát egy olyan modell lesz, amiből látványterveket lehet kimenteni, sőt, akár lehetőség van virtuálisan bejárni, megtekinteni is.

A lakás, ház tervei alapján először is elkészítenek egy 3D-s modellt, majd pedig berendezik azt az ügyfél igényei, elképzelései alapján. Rendkívül előnyös, ha már a tervezési fázisban láthatjuk 3 dimenzióban a lakást belülről, ugyanis ilyenkor még lehetőség van módosítani a terveken. Természetesen erre utólag is lehet megoldást találni, de általában sokkal nagyobb átalakításokkal, megkötésekkel. A belső terek tervezésénél nem csak a falakra kell gondolni, hanem be is rendezik virtuálisan akár az egész lakás bútorokkal, eszközökkel. Emiatt egy olyan látványtervet kapunk, ahol azt az állapotot láthatjuk, amikor már beköltözünk a lakásba.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória