Óvszer használati tippek, tanácsok

Óvszer használati tippek, tanácsokAz óvszer az egyik legjobb védekezési megoldás együttlétek esetére, ugyanis több szempontból is védelmet nyújt. Az egyik szempont természetesen a terhesség elleni védelem, de nemi betegségek ellen is kiválóan alkalmazható, használható az óvszer. Oda kell azonban figyelni a megfelelő használatra ahhoz, hogy a funkcióját el tudja látni.

Számos különböző óvszer típus közül lehet választani, de az általános méretű, latex anyagú óvszer az emberek túlnyomó többsége számára megfelelő választást jelent. Általánosságban elmondható, hogy nagyon fontos a jó minőségű óvszer használata. Ezen nem érdemes spórolni, ugyanis a rossz minőség rosszabb teljesítményt is jelent, óvszereknél viszont nincs olyan, hogy „kicsit rossz” teljesítmény, ha nem alkalmas a funkciók ellátására, akkor probléma lesz belőle. Szintén ehhez kapcsolódik az óvszerek szavatossági ideje. Ezzel sem érdemes kockáztatni, ha lejár az óvszer szavatossága, akkor nem ajánlott használni.

Nagyon fontos használati tudnivaló, hogy egy óvszert egyszer szabad csak használni. Hiába tűnik úgy, hogy kimosás, tisztítás után is használható egy óvszer, ez nincs így, ugyanúgy elveszíti funkcióját.

Latex óvszerekhez kizárólag vízbázisú síkosítót szabad használni. Ennek az oka, hogy a vízbázisú síkosítók biztosan nem károsítják a latex anyagot, az egyéb síkosítók viszont károsíthatják, és akkor elveszíti hatékonyságát az óvszer.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória