Eljegyzési gyűrű vásárlása

Eljegyzési gyűrű vásárlásaAz eljegyzési gyűrű az egyik olyan ékszer, amelynek kiválasztása rengeteg időt és odafigyelést igényel. Számos dolog van, amire oda kell figyelni, aminek utána kell nézni, ha nem akarsz rossz üzletet kötni. Lássuk, melyek ezek.

Először is el kell dönteni, hogy mennyi pénzt szeretnél költeni jegygyűrű vásárlására. A néhány tízezer forinttó milliós nagyságrendekig is fel lehet menni. Természetesen nem fogsz milliókért eljegyzési gyűrűt vásárolni, ha pár tízezres nagyságrendben gondolkodsz, de ha nincs előre meghatározott kereted, könnyű túl drága jegygyűrűt vásárolni.

Ha megvan a keret, következhet a gyűrű keresés. Először is érdemes végignézni minél több gyűrűt, minél több kereskedő kínálatát, hogy tudd, hogy milyen választási lehetőségeid vannak. Szerencsére ma már nem kell ehhez végigjárni a boltokat, az internet segítségével könnyebb dolgod lesz, mint valaha.

A fém megválasztásánál elsősorban az arany a népszerű, azonban egyre többen keresik az ezüst és a platina gyűrűket. Hasonló a helyzet a drágakőnél is, ugyan a gyémánt az, amely a legnépszerűbb, de számos más lehetőséged is van, ha nem tetszik a gyémánt, vagy nem szeretnéd az árát megfizetni. Ha a gyémánt eljegyzési gyűrű mellett döntesz, akkor mindenképpen nézz utána a gyémántok osztályozásának, avagy a 4C-nek. Ez határozza ugyanis meg, hogy mennyire értékes a gyémánt.

Mivel a jegygyűrű meglepetés szokott lenni, így tudnod kell kedvesed gyűrű méretét. Mivel lemérni nem fogod tudni, így meglévő gyűrűk alapján a legegyszerűbb meghatározni a méretet. Olyan gyűrű készítőt válassz, aki szükség esetén korrigálja a gyűrű méretét.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória