Hogyan süssünk, főzzünk egészségesen?

Hogyan süssünk, főzzünk egészségesen?Sokan nem tudják, azonban minimális odafigyeléssel, apró változtatásokkal a főzési szokásokban, vagy egészséges étrend összetevők használatával könnyen egészségesebbé lehet tenni táplálkozásunkat. Cikkünkben az egészséges főzési szokásokat fogjuk megvizsgálni.

Egészséges főzési, sütési tanácsok

Az egyik legegyszerűbb, legolcsóbb megoldás, ha elhagyjuk a fehér lisztet, és helyette az egészséges teljes kiőrlésű liszteket részesítjük előnyben. A teljes kiőrléssel készített liszt gyakran lehet rozsliszt vagy zabliszt. Ezek árban nem sokkal drágábbak a fehér lisztnél, de jelentősen több vitamint, ásványi anyagot, rostokat tartalmaznak.

Szintén rengeteget javíthatunk étkezésünkön, ha elhagyjuk a megszokott fehér cukrot, és helyette alternatív megoldások után nézünk. Ezek lehetnek a barna cukor, valamint különböző édesítőszerek is, melyek közül célszerű a természetes eredetűeket előnyben részesíteni. Vannak, melyek rendelkeznek mellékízzel, de ma már szerencsére választhatunk mellékíz nélküli eritritet, mely a cukor édességének 80%-ával rendelkezik. Hátránya, hogy drágább, mint az egyéb alternatív édesítőszerek.

A zöldségeket főzés helyett készítsük párolással, mivel így nem veszítik el vitamintartalmukat, és ha lehetőségünk van rá, használjunk friss zöldséget az ételekhez, ne a fagyasztott, feldolgozott zöldségekből főzzünk.

A megszokott napraforgó olaj helyett használjunk olívaolajat, vagy még jobb, kókuszolajt. Ezek sokkal egészségesebbek (és kicsit drágábbak is), mint a megszokott napraforgó olaj.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória