Tudnivalók klíma vásárlás előtt

Tudnivalók klíma vásárlás előttA nyári nagy melegben az egyik legnépszerűbb megoldás a hőség csökkentésére a klíma vásárlása. Fontos tudnivaló a témát tekintve, hogy 2015. június 15-től kizárólag olyan vállalkozások végezhetik el a hűtőközeggel rendelkező klímaberendezések telepítését, akik rendelkeznek a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál regisztrációval és megfelelően képesített szakemberekkel végzik el a munkát. A képesítés nélküli és nem regisztrált szerelők nem végezhetnek légkondicionáló telepítést, karbantartást és gáztöltést sem. Vásárláskor vagy az eladó céggel tudjuk beszereltetni a megvásárolt klímát, vagy szükség van egy pecséttel ellátott igazolásra, hogy van, aki beszereli azt nekünk.

A választandó klíma teljesítményét tekintve általánosságban 100 Watt/négyzetméter hűtőteljesítménnyel lehet számolni, de ha biztosak akarunk lenni a dolgunkban, akkor érdemes mindenképpen egy tervet és pontos számításokat készíteni a ház/lakás méretét, fekvését, jellegzetességeit figyelembe véve.

Ha nagyobb területet, több helyiséget akarunk lefedni egyszerre, akkor sem biztos, hogy több klímára van szükségünk, mivel ki lehet úgy is építeni ideális esetben, egy nagyobb klíma több helyiséget is ellásson. Természetesen ilyen esetekben a klíma közvetlen közelében hidegebb lesz, mint a távolabbi helyiségekben.

Használt klímát csak akkor vásároljunk, ha biztosak vagyunk abban, hogy milyen az előélete, különben nagy kockázatot vállalunk, hamar tönkremehet, javításra, tisztításra szorulhat.

A márkás klímákat tekintve olyat vegyünk, amelyhez ismerjük a szervizt, biztosan tudunk alkatrészeket beszerezni probléma esetén.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória