Érdekességek a kézműves csokoládékról

Érdekességek a kézműves csokoládékrólA csokoládé fogyasztás rengeteg ember számára jelent örömet évszázadok óta. Ma már azonban nem csak a tömeggyártással készített csokik közül lehet választani, hanem kézműves csokoládékat is készítenek, melyek az eredetiséget, a csokoládé minőségi elkészítését jelentik.

A kézműves csokoládé elkészítésének első lépése a kakaóbab fermentálás, érlelése, majd következik a szárítás és a pörkölés. Ugyanígy készül általában a tömegesen gyártott csokoládé is, azonban a kézműves csokoládéhoz nem adnak hozzá tartósítókat, egyéb egészségtelen alapanyagokat, hanem az eredeti csokoládé ízét élvezhetjük, ha kézműves csokit választunk.

Ilyen egészségtelen hozzávaló pl. a cukor, nem gondolnánk, de vásárolhatunk teljesen cukormentes csokit is. Egyre népszerűbb mostanában az olyan ételek fogyasztása, melyek mindentől mentesek. Ez azt jelenti, hogy nincs bennük glutén, tej, laktóz, cukor, emellett vegánok és paleok is. Ez mindenkinek kedvez, akik valamilyen ételallergia, probléma miatt nem fogyaszthatnak ilyen alapanyagokat. Köszönhetően a kézműves csokoládéknak, a csokoládé fogyasztásáról nem kell lemondaniuk, ráadásul a mindenmentes csokik egészségesek is, így mindenki bátran fogyaszthatja őket.

A kézműves csokik további tulajdonsága, hogy jelentősen magasabb kakaótartalommal rendelkeznek, mint a tömeggyártásban készült csokik, köszönhetően annak, hogy a felhasznált kakaóbabok általában kiváló minőséggel rendelkeznek, úgy vannak külföldről behozva.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória