Mit érdemes meglátogatni Szigetváron?

Mit érdemes meglátogatni Szigetváron?Szigetvár városa több szempontból is népszerű célállomásnak számít a turisták számára, köszönhetően színes történelmének, a felszínre törő gyógyvíznek, valamint a rendszeres rendezvényeknek, programoknak.

A látnivalók nagy része a történelemhez, ezen belül is a törökök elleni háborúkhoz, a török uralomhoz kapcsolódik. A talán leghíresebb látnivaló a Szigetvári Vár. A várat ugyan jóval a törökök elleni háborúk előtt építették, de kiemelt szerepet kapott a törökök feltartóztatásában. Mai formáját az 1566-os ostrom után nyerte el, a várat elfoglaló törökök állították helyre a falakat, a bástyákat. Szigetvár belvárosában található az ún. Török ház, amely az egyetlen épségben maradt török épület, ma kiállításként üzemel.

Szintén népszerű látogatási célpont a Magyar-Török Barátságpark, ahol megtalálható a várvédő Zrínyi Miklós, valamint a török ostromokat vezető Szulejmán szultán szobra is.

Nem csak látnivalók, hanem kikapcsolódási lehetőségek is várják az érdeklődőket. A város fő rendezvénye a minden évben szeptember elején megrendezésre kerülő Zrínyi Napok fesztiválsorozat, de pl. a Szigetvári Kemping is rendezvényekkel, koncertekkel várja az érdeklődőket a tavaszi, nyári hónapokban.

Szintén kikapcsolódási, nyaralási lehetőséget nyújt egész évben a Szigetvári Gyógyfürdő, amely a termálvíznek köszönhetően gyógyító hatású is, amellett, hogy a strandfürdő részlegen strandolni, kikapcsolódni is lehet.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória