Megéri ingyenes honlapot készíttetni?

Megéri ingyenes honlapot készíttetni?Egyre többen gondolkodnak honlapkészítésen, és ilyenkor két lehetőség áll az emberek előtt: a weboldal készítése ingyen és a profi honlapkészítő cég fogadása. Bejegyzésünkben ezt a két lehetőséget fogjuk összehasonlítani.

Ha csak az elkészítését árát nézzük, akkor természetesen az ingyenes megoldás olcsóbb. A kérdés, hogy a kiadások minimalizálása mennyivel fog rosszabb weboldalt jelenteni, mint ha fizetnénk a honlap elkészítéséért.

Az első probléma, amivel szembesülni fogunk, hogy az ingyenes weboldalak nem mobilbarát honlapok. Ez azt jelenti, hogy nem fognak jól megjelenni kisebb kijelzőkön, megnehezítve a böngészést minden olyan látogatónak, akik okostelefont, tabletet használnak.

Nem elég, hogy nem lesz mobilbarát weboldalunk desigja, egyedi sem lesz. Az ingyenes weboldalak általában sablonok alapján készíthetők el, ami azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel mások is használják ugyanazt a designt, kinézetet, amit el kell kerülni, mert rontja a látogatók első benyomását.

Az ingyenesség „ára” gyakran az, hogy le kell mondani a weboldalra feltöltött tartalmakról a szolgáltató számára. Ez különösen akkor kellemetlen, ha minőségi, értékes cikkeket, bejegyzéseket írsz, amit aztán a szolgáltató tovább tud értékesíteni, felhasználni saját céljaira.

A szolgáltató egyéb úton is kihasználhatja honlapod, ilyen pl. a reklámok elhelyezése. Gyakran „csak” magát reklámozza a szolgáltató, de sokszor előfordul, hogy egyéb reklámokat is elhelyeznek honlapodon, aminek következtében nem fog weboldalad túl jó benyomást kelteni a látogatókban.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória