A Mitsubishi Motors autógyár története

A Mitsubishi Motors autógyár történeteA Mitsubishi autógyár 1917-ben kezdte el első autóját gyártani, amely a Mitsubishi „A” Modell nevet viselte. Az autó egy teljesen kézzel készült hét személyes jármű volt, azonban jelentősen drágának számított az európai és amerikai riválisaihoz képest, így 1921-ben abba is hagyták a gyártást. Innen indulva jutott el a japán gyártó oda, hogy 2011-re a 6. legnagyobb japán autógyártó lett a cég, és a 16. legnagyobb az egész világon.

Ezután egy olyan hosszabb időszak következett, amikor a cég nem gyártott autókat, hanem repülőgépek, hajók és vasúti berendezések készítésével foglalkoztak csak. Az autók gyártásához csak a 2. világháborút követően tértek vissza. A japán autógyártás az 1960-as években élénkült fel újra.

A 70-es években a Mitsubishi célja az volt, hogy külföldi cégekkel alakítsanak ki kapcsolatot, így adtak el 15%-os részesedést a vállalatból az amerikai Chrysler társaságnak, aminek köszönhetően a Chrysler elkezdte árusítani a Mitsubishi Galant nevű autót Amerikában Dodge Colt, Ausztráliában Chrysler Sigma néven.

Az 1980-as években érte ez a Mitsubishi éves legyártott autóinak száma az egymilliót. 1982-ben jelent meg az amerikai piacon autójuk saját névvel.

Manapság is nagy népszerűségnek örvend a japán márka hazánkban is, rengetegen vásárolják a Mitsubishi autókat, aminek köszönhetően számos márkakereskedés foglalkozik Mitsubishi autók gyártásával, Mitsubishi alkatrészek kereskedelmével.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória