Építészeti tervező választása

Építészeti tervező választásaBármilyen építkezésről, építésről van szó, az építészeti tervezés folyamata rányomja a bélyegét a teljes beruházásra. Emiatt már az építészeti tervező megválasztása nagyon fontos a projekt sikerének szempontjából. Bemutatjuk, hogy mire figyelj, miket vegyél figyelembe a tervező kiválasztásakor.

Először is érdemes konkrét elképzelésekkel felkeresni a tervezőket. Legalább azzal tisztában kell lenni, hogy hova szeretnél építkezni, milyen funkciójú épületről van szó, mennyi is milyen helyiségekre van szükséged, és ha gépek, berendezések is lesznek, ezeknek mennyi helyet kell biztosítani.

Olyan építészeti tervezőt keress, akinek van gyakorlata a meghatározott funkciójú épületek tervezésében, ugyanis gyakran a lakóépületeket foglalkozó tervezők ipari épületek tervezésével nem szoktak foglalkozni, és fordítva. Nem te szeretnél lenni az az ügyfél, akinél elkezdenek a másik csoporttal foglalkozni.

Lakóépület tervezése esetén a tervezőknek gyakran vannak szokásaik, elképzeléseik, melyeket a legtöbb tervüknél használnak is. Emiatt mindenképpen érdemes tanulmányozni az építészeti tervezők korábbi munkáit.

A kiválasztott építészeti tervező legyen tisztában a kivitelezési költségekkel, anyagköltségekkel is. Nem csak az a fontos, hogy a megtervezett épületek jók legyenek, hanem, hogy a felépítésük beleférjen a rendelkezésre álló keretbe.

Az építészeti tervező az esetleges későbbi bővítéseket, átalakításokat is vegye figyelembe. Olyan épületeket tervezzen, melyekre nem kell rengeteget költeni feleslegesen bővítéskor.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória