Az ingyenes cégkivonat nem jó választás

Az ingyenes cégkivonat nem jó választásCégkivonat beszerzés esetén az ingyenes cégkivonat nagyon csábító szokott lenni. Ennek az oka nagyon egyszerű, sokan úgy gondolkodnak, hogy miért fizessenek cégkivonatért, ha ingyenesen is beszerezhető a dokumentum. Ez a hozzáállás sok területen működik, cégkivonat beszerzés esetén azonban nem jó választás az ingyenes cégkivonat. Mutatjuk, hogy miért.

A cégkivonatok feladata, hogy azokat az információkat tartalmazzák, melyek a cégjegyzékben jelenleg is szerepelnek, tehát a cégek hatályos információit. Amikor cégkivonatért fizetsz, akkor gyakorlatilag ezt fizeted meg, különböző szintű hitelesítéssel.

Az ingyenes cégkivonat hátránya, hogy nincs biztosíték arra, hogy az ingyenes cégkivonatban az aktuális információk szerepelnek, könnyen előfordulhat, hogy hetekkel, hónapokkal ezelőtti információkat találsz a dokumentumban. Mondani sem kell, hogy ettől a cégkivonat éppen azt a tulajdonságát veszíti el, ami miatt szükség van rá.

Ha hivatalos ügyintéshez van szükséged cégkivonatra, akkor általában nincs is választási lehetőséged, nagyon ritka, hogy elfogadják az ingyenes változatot. Sőt, akár az is előfordulhat, hogy a maximális hitelesítéssel rendelkező közhiteles cégkivonatot fogadják csak el.

Ha nem ügyintézéshez kell, hanem csak meg szeretnéd ismerni egy vállalkozás információit, akkor is érdemes azt a pár ezer forintot kifizetni egy hiteles cégkivonatért, ami biztosítja, hogy aktuális, friss információkhoz juss.

Bejegyzés adatai

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória