Csempe helyett tapéta? Lehetséges!

Csempe helyett tapéta? Lehetséges!A csempe az egyik legnépszerűbb falburkolati megoldás vizes helyiségek esetén, ugyanis amellett, hogy nagyon jól mutat, ellenáll a víznek, párának, szennyeződéseknek, és könnyedén tisztítható. A csempéknek van azonban egy hátránya is, mégpedig az, hogy felhelyezésük elég sok munkával, átalakítással jár. Létezik azonban egy alternatíva, amely a csempéhez hasonló kinézetet jelent, sokkal egyszerűbb felszereléssel, ez pedig a csempehelyettesítő tapéta.

A csempehelyettesítő tapéták nagyon hasonlók az átlagos tapétákhoz, azonban mind megjelenésükben, mind tisztíthatóságukban a csempékhez hasonlítanak, de nem kell hozzájuk szakembert se hívni, az átlagemberek is fel tudják őket szerelni minimális tudással és egy kis odafigyeléssel. A csempehelyettesítő tapéta felhelyezése úgy megy, ahogy a szokványos tapétáké. Először méretre kell vágni a darabokat, majd pedig a hátoldalukat beragasztózni, és felhelyezni a falfelületre. Természetesen a falfelületet elő kell készíteni, meg kell tisztítani, hogy a tapadás a lehető legjobb legyen, de ez az előkészítés, tisztítás, sokkal egyszerűbb és gyorsabb folyamat, mint a csempézéshez előkészíteni a falakat, felhelyezni a csempéket.

A csempehelyettesítő tapéta különösen előnyös az eltávolítás szempontjából. Ha egyszer le szeretnéd cserélni a csempéket, azokat nem lesz egyszerű lebontani, eltávolítani. A tapéta azonban viszonylag könnyen leszedhető, cserélhető.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória