A fitness instruktor feladatai

A fitness instruktor feladataiAz egészséges életmód, a rendszeres testmozgás előtérbe kerülésével nem csak az egyéni edzések, hanem az edzőtermi, csoportos tevékenységek is virágkorukat élik. Az edzőtermi foglalkozásokhoz azonban gyakran szükség van fitness instruktorokra, akik megtartják ezeket a foglalkozásokat, segítenek az éppen edzést végző embereknek. Lássuk, hogy milyen feladatai vannak egy fitness instruktornak.

A fitness instruktori képzés OKJ-s képzés, így könnyedén, sokak számára elérhető, elvégezhető képzésről van szó. A végzettséggel fitness és wellness klubok edzőtermi részlegében lehet teremedzőként tevékenykedni.

A teremedző feladata az edzések felügyelete, a megfelelő edzésterv összeállítása. Az edzésterv összeállításához szükség van a kliens testalkati, fittségi állapotát felmérni, meghatározni, mivel ezek alapján lehet reális edzéstervet összeállítani.

Amikor a fitness instruktor elkészít egy edzéstervet, akkor segíteni tud a klienseknek abban, hogy milyen eszközökkel, edzéstípusokkal tudja azt legjobban követni, végrehajtani. Mivel számos teljesen kezdő ember is jár edzőterembe, így gyakran szükség lesz az alapok elmagyarázására, a gyakorlatok, a gépek használatának bemutatására.

A kezdők gyakran nem elég bemutatni a gyakorlatokat, hanem a helyes elvégzéshez is segítségre lehet szükségük, mivel gyakran vétenek technikai hibákat, melyeket hozzáértő segítsége nélkül nem vennének észre, nem tudnák kijavítani.

A fitness instruktor további feladata lehet az edzés eredményeiről kimutatás készítése, és azok megosztása a kliensekkel.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória