Lézeres szemműtét tudnivalók, érdekességek

Lézeres szemműtét tudnivalók, érdekességekA lézeres szemműtét az egyik legnépszerűbb megoldás a szem fénytörési hibáinak javítására. Cikkünkben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat, ha lézeres látásjavításra szeretnél vállalkozni.

A lézeres szemműtét legnagyobb előnye, hogy hosszan tartó, gyakran végleges megoldást nyújt a látásproblémákra, és nem kell többet a kontaktlencsékkel, szemüvegekkel vesződni. Akinek ezekre az eszközökre van szüksége, tudja, hogy mennyi időt elvesznek egy napból, és mennyi kellemetlenségekkel, alkalmazkodással járnak. A szemműtét után ezeket el lehet felejteni, és csak a kényelemre kell koncentrálni.

A szemműtétet egy kötelező, részletes alkalmassági vizsgálat előzi meg, ahol részletesen megvizsgálnak minden pácienst, és megállapítják, hogy alkalmas-e egyáltalán a kezelésre.

Maga a kezelés fájdalommentes, és csak néhány percig tart. A PRK kezelés után néhány napig kellemetlen érzésre lehet számítani, a sokkal modernebb FEMTO szemműtét után azonban másnap már lehet autót vezetni, sőt, akár dolgozni is. A harmadik legnépszerűbb kezelés a LASIK, azonban ez a fajta kezelés lényegesen több veszéllyel jár, emiatt számos nagy klinika egyáltalán nem végez LASIK kezelést.

Általában olyan szövődményekkel lehet számolni, mint pl. a szaruhártya fertőződése, az általában a magas dioptriával rendelkezők esetén fellépő homály, vagy az átmenetileg előforduló fények körüli fényudvar jelensége. Ezek előfordulásának valószínűsége rendkívül kicsi, és pl. a homály előfordulásának esélye korszerű eszközökkel még jobban csökkenthető.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória