Tanácsok nyomtató vásárlásához

Tanácsok nyomtató vásárlásáhozA nyomtató vásárlása sokszor hosszadalmas folyamat lehet, ugyanis rengeteg dologra kell figyelni, hogy biztosan a legjobb nyomtatót válasszuk ki. Lássuk, melyek ezek a dolgok.

Ne csak a nyomtató, hanem a tintapatronok árát is vegyük figyelembe. Sokan elkövetik a hibát, hogy csak a nyomtató árára figyelnek oda, és nem veszik figyelembe, hogy a nyomtató működtetése mennyibe fog kerülni. Egy gyári tintapatron sok esetben kifejezetten drága tud lenni, az utángyártott viszont nem minden esetben megbízható, használható.

Ha pontosan előre szeretnénk tervezni, akkor akár úgy is választhatunk nyomtatót, hogy először a megbízható, utángyártott tintapatronok árát is feltérképezzük. Arra azért figyelni kell, hogy a nem gyári toner okozta meghibásodásokra egyik gyártó sem vállal garanciát, így valószínűleg a garanciális időszak lejártáig mindenképpen ki kell fizetni a drágább gyári tintapatronok árát.

Figyeljünk oda a garanciális feltételekre is. Ha meghibásodás esetén nekünk kell bevinni, beszállíttatni a nyomtatót a szervizbe, vagy ha pl. nincs magyarországi szervize az adott gyártónak, akkor az jelentős többlet költségekkel járhat. Ha munkahelyre vásárolunk egy nagy méretű nyomtatót, akkor szinte biztosan jobban megéri az olyan nyomtató választása, ahol probléma esetén a szerviz „házhoz jön”.

A nyomtató megvásárlása előtt végezzünk kutatást, hogy milyen minőségű papírokat ajánlanak a nyomtatóba. Vannak nyomtatók, melyekkel szépen lehet nyomtatni rosszabb minőségű papírra is, amely összességében alacsonyabb költségeket fog jelenteni.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória