Mire figyeljünk porszívófej választásakor?

Mire figyeljünk porszívófej választásakor?Amikor porszívót vásárolunk, akkor nagyon kevesen figyelnek a vásárlás előtt arra, hogy milyen porszívófej van a kinézett porszívóhoz. Szerencsére a gyártók ügyelnek arra, hogy használható, megfelelő porszívófej tartozzon egy új porszívóhoz. Később azonban meghibásodás vagy a jobb teljesítmény érdekében szükség lehet egy új porszívófejre. De hogyan tudjuk azt kiválasztani?

A leggyakoribb választás a kombibált porszívófej. Ezzel valószínűleg már mindenki találkozott, ugyanis a porszívókhoz is ilyet szoktak adni alapból. A kombinált porszívófejen található egy kapcsoló, amivel ki/be lehet kapcsolni a kefét. A porszívófej helyes megválasztása nagyban befolyásolja az elvégzett munka minőségét is, ugyanis a minőségi porszívófej segít abban, hogy minél kevesebbszer kelljen átmenni egy felületen takarítás közben.

A kombinált porszívófej mellett lehetőség van speciális, az adott felülethez illeszkedő porszívófej választására is. Ilyen pl. a parketta fej, amely, ahogy a neve is mutatja, parkettához való. Ezek a fejek fix kefével rendelkeznek, így szőnyegen nem használhatók. Cserébe viszont a parketta fej úgy van kialakítva, hogy parkettán a lehető legjobb teljesítményt tudja nyújtani.

A sarkok, derékszögű helyek tisztítására is létezik speciális porszívófej, ez pedig az ún. delta fej, amelynek a formája úgy van kialakítva, hogy a sarkokat a lehető legjobban lehessen vele tisztítani.

Gyakori választás a turbófej, amely a padlószőnyegek tisztításához lett kifejlesztve.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória