Tudnivalók a közhiteles cégkivonatról

Tudnivalók a közhiteles cégkivonatrólVállalkozások, cégek ügyintézéséhez szükség lehet cégkivonat bemutatására, csatolására. A cégkivonatnak három típusa van, az ingyenes, a hiteles és a közhiteles cégkivonat. Ezek közül a közhiteles cégkivonat a legszigorúbb, legnagyobb bizonyító erővel rendelkező típus. Igénylés előtt érdemes utánajárni a felhasználási követelményeknek, megkérdezni a felhasználás helyétől, hogy melyiket fogadják el. A közhiteles cégkivonat minden esetben megfelel, de ha nincs rá szükség, felesleges kifizetni a plusz költségeket.

A közhiteles cégkivonat, ellentétben a másik két típussal, mindenképpen fizikai formában, papír alapon fog megérkezni, akkor is, ha online rendeled meg. Emiatt nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a hiteles cégkivonat igénylését, mivel 1-2 nappal lehet számolni, mire megérkezik hozzád. Köszönhetően a gyors kiszállításnak, legtöbbször már másnapra megérkezik az igényelt dokumentum, Az iraton szerepelni fog az Igazságügyi Minisztérium pecsétje, amely bizonyítja az eredetiséget.

A felhasználás módját tekintve általában pályázatokhoz, banki ügyintézéshez van szükség közhiteles cégkivonatra, ugyanis ezekhez általában előírás ez a fajta dokumentum.

Az elektronikus formában érkező ingyenes vagy hiteles cégkivonat többször is felhasználható, sokszorosítható, közhiteles dokumentumnál azonban ügyelni kell arra, hogy ha több cégkivonatra van szükség (több helyen szeretnéd felhasználni), akkor annyiszor kell azt megvásárolni.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória