A lézeres szemkezelés előtt

A lézeres szemkezelés előttA lézeres látásjavítás rengeteg embernek jelent megoldást a szemüveg, a kontaktlencse kellemetlenségeinek, problémáinak kiküszöbölésére. Ha lézeres szemműtéten gondolkodsz, cikkünkben megtalálhatsz néhány érdekességet, tudnivalót, melyeket még a kezelés előtt érdemes átgondolni, figyelembe venni.

Az első kérdés szinte mindig az, hogy mennyire biztonságos a kezelés. A lézeres látásjavítás a legbiztonságosabb műtéti beavatkozások közé tartozik, minimális a komplikáció esélye. Lasik típusú kezelés után jelentkezhetnek viszonylag gyakran komoly szövődmények, így ezt a kezelést több nagy klinika nem is végzi.

A biztonságos kezelések alapját a részletes alkalmassági vizsgálat adja. Ennek során kerül megállapításra, hogy a páciens alkalmas-e a kezelésre, és az is, hogy mekkora javulás várható nála a szemműtét hatására. Gyakori tévhit, hogy sokan úgy gondolják, hogy minden szemüveges személy alkalmas lézeres szemműtétre, azonban ez nincs így. A legmodernebb Visumax kezelés az, amelyre majdnem mindenki alkalmas.

A másik gyakori kérdés a lézeres szemműtét ára és a kezelések típusa. A legolcsóbb kezelés típus az egylézeres Prk, mely a legrégebbi kezelés, de ma is megállja a helyét a modernebb szemműtétek mellett is. A Prk elvégzéséhez csak egy lézerre van szükség, ennek köszönhető a viszonylag olcsó kezelés. A Femto és a Visumax kezelésekhez már két lézerre van szükség, így ezeknek a kezeléseknek az ára is jóval magasabb, mint a Prk kezelés költségei.

A klinika választására általában azt ajánlják, hogy a nevesebb, nagyobb forgalommal rendelkező klinikákat érdemes választani, ugyanis ez biztosítja az elérhető maximális felkészültséget.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória