A munkavédelmi kesztyűk előnyei

A munkavédelem szinte minden egyes munkahelyen kiemelkedő figyelmet kap. Az egyik legnépszerűbb munkavédelmi felszerelés a munkavédelmi kesztyű, aminek viselése számos előnnyel jár a munkavállalók számára, általában attól függően, hogy milyen területen dolgozik az illető. Cikkünkben a munkavédelmi kesztyűk előnyeiről lesz szó.

Fizikai hatások elleni védelem

Általában a munkavédelmi kesztyűkről az embereknek a fizikai munkát végzők kesztyűje jut eszükbe. Ezek a kesztyűk speciális anyagból készülnek, így védenek az árszúródás, a vágás ellen, melyek gyakori velejárói a fizikai munkának. A gépekkel történő munkavégzésnél fennáll a veszélye, hogy baleset során a gépek tesznek kárt a kezekben, így ilyenkor is előnyös a védőkesztyű viselése.

Kémiai hatások elleni védelem

Nem csak fizikai hatások érhetik a kezeket munka közben, hanem kémiai hatások is. A kémiai hatások gyakran előfordulhatnak a takarítóknál, valamint a veszélyes anyagokkal dolgozóknál is. Az ilyen anyagokkal történő érintkezés komoly égési sérülésekkel, egyéb sérülésekkel járnak, így a munkavédelmi kesztyűk viselése elengedhetetlen, ha a dolgozó ilyen közegben, anyagokkal dolgozik.

Védelem extrém hőmérsékletek ellen

A tűzoltók, a hűtőházban, télen szabadban dolgozók gyakran kerülnek kapcsolatba forró vagy fagyos anyagokkal, eszközökkel. Ezek ellen védeni kell a kezeket, ugyanis azonnali komoly sérüléseket tudnak okozni a bőrön.

Védelem betegséA munkavédelmi kesztyűk előnyeigek ellen

A fertőzések, baktériumok, vírusok elleni védelemre a gumikesztyűk szolgálnak.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória