Kerti tó szivattyúk, szűrők

Kerti tó szivattyúk, szűrőkKerti tavak esetén nem csak az építéssel kell foglalkozni, hanem a működtetés is odafigyelést, előkészületeket és nem utolsósorban eszközöket igényel. A kerti tó üzemeltetése, karbantartása szempontjából mindenképpen szükségünk lesz kerti tó szivattyúkra és szűrőkre.

Kerti tó szivattyúk

Mivel mesterséges tóról van szó, így mindenképpen szükség lesz a víz folyamatos áramlására, mozgatására. Ehhez szivattyúra lesz szükségünk. Sokan spórolni próbálnak ezen a téren, így búvárszivattyút vesznek speciális kerti tó szivattyú helyett. Ez nem ajánlott megoldás, mivel a búvárszivattyú nem erre van kifejlesztve, így nincs védelmi megoldása a halak számára sem, ráadásul magasabb fogyasztással is rendelkezik, mint a speciális szivattyúk.

Mivel a nap nagy részében áramoltatni kell a vizet, így ez jelentős többlet költségeket jelenthet hosszútávon, így a vásárláskor megspórolt összegeket később többszörösen elkölthetjük.

A szivattyú kiválasztásához szükség van a vízhozamra, a szállítási magasságra és távolságra, valamint el kell dönteni, hogy milyen szűrővel fogjuk használni

Kerti tó vízszűrők

A szűrők végzik a kerti tó tisztításának nagy részét (a szivattyúval együtt), így mindenképpen szükség lesz egy minőségi szűrő beszerzésére. A típusukat tekintve választhatunk nyomás alatti és átfolyós szűrőt, és figyelembe kell venni a tó méretét, a halak számát és fajtáját is. A legjobb megoldás, ha szakember segítségét kérjük a kiválasztáshoz, mivel ő tudja, hogy az adott tulajdonságokkal rendelkező tóhoz melyik a legjobb választás.

Legutóbbi bejegyzések

Archívum

Kategória